SAIMAA GASTRONOMY -RUOKAVIIKONLOPPU

Saimaa Gastronomy on neljän laadukkaan eteläsavolaisen yrityksen yhteistyöverkosto. Tavoitteemme on panostaa laadukkaaseen, paikalliseen ruokaan.

Viikonlopun aikana kaikissa yrityksissämme on erilaista ohjelmaa ruokateemalla. Wehmaassa maistatamme viikonlopun aikana erilaisia ruokia ja herkkuja myytävästä valikoimastamme, teehuoneella tarjoilemme erillistä Saimaa Tea -kattausta ja lisäksi sekä lauantaina että sunnuntaina järjestämme avoimet teemaistelut teesommelierin johdolla.

Lauantain 29.9. ja sunnuntain 30.9. ohjelma:

Klo 12 - 16 Tuottajamarkkinat Wehmaan pihapiirissä.
Myymälästämme tutut tuottajat ovat esittelemässä ja myymässä laajempaa valikoimaa omia tuotteitaan kuin mitä yleensä Deli&Decosta on saatavana. Viikonloppuna myynnissä on mm luomunaudanlihaa, luomuvihanneksia ja -juureksia, luomuvalkosipulituotteita, kalatuotteita, marjatuotteita, lammas- ja karitsatuotteita ja gluteenittomia leivonnaisia. (tarkempi listaus tuottajista löytyy tämän sivun alaosasta) Huom! markkinoille kannattaa varata käteistä rahaa mukaan.

Klo 13 - 14 Kuuden teen maistelu teesommelier Anna Grotenfelt-Paunosen opastuksella.
Tutustumme teen maailmaan maistelemalla kuutta eri teelaatua pienten ruokamaistiaisten kera. Keskustelemme teestä, vertailemme eri teelaatuja keskenään, tuotantoa, mihin teet sopivat jne.
Maistelun hinta: 24 €/hlö (sis maistelun, teet ja siihen kuuluvat maistiaiset).
Paikkavaraukset: tee@teahouse.fi tai 040 4101 626

Klo 12 - 16 Deli&Deco'ssa myynnissä omia tuotteitamme.
Viikonlopun aikana myynnissä on laaja valikoima omia tuotteitamme. Kumpanakin päivänä myynnissä on erilaista tuoretta leipää, lemon curdia, scones taikinaa, piccalillia, siemennäkkäriä ja paljon muuta.

Klo 12 - 16 Saimaa Tea -kattaus TeaHousessa.
Perinteisten kattaustemme lisäksi tarjoilemme viikonlopun aikana Saimaa Tea -kattausta teehuoneella. Kattaukseen kuuluu omasta vuohenlihasta valmistettu syksyinen Shepherd's pie, sukureseptillä valmistettu herkullinen omenakakku itsetehdyllä vaniljakastikkeella sekä tietenkin vapaavalintainen tee.


Käy myös tutustumassa muiden Saimaa Gastronomy -yritysen viikonlopun ohjelmaan. Verkoston yrityksiin kuuluu TeaHousen ja Deli&Decon lisäksi Tertin Kartano, Sahanlahti ja Hotelli Punkaharju. Kaikkien yritysten tapahtumat löytyvät osoitteesta www.visitsaimaa.fi/saimaagastronomy

Tervetuloa mukaan!


Tuottajat markkinoilla:

Harri's Food Factory
Juvan hapankaali
Lakrids
Marjatila Teittinen
Putkisalon kartano
Sappion luomutila
Sydänmaan luomutila
Tuula Sorjonen
Ylösen luomupuutarha
Wehmaan kartano